War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

10 dagen boekenbeurs: 'Belgica. Op ontdekkingsreis naar Antarctica'

16 augustus 1897. De Belgica maakt zich op om de haven van Antwerpen uit te varen en koers te zetten naar Antarctica. Aan boord maken we kennis met een team van internationale wetenschappers belust op nieuwe ontdekkingen… en met Colin, een jongen die dol is op avontuur. Voorlopig weten de avontuurlijke reizigers nog niet dat hen een lange tocht vol gevaren wacht. Op naar het witte continent!

Na het succes van “Pipo, de oorlogshond” over de Grote Oorlog en “Belle-Fleur” over de mijnen staat onze schrijfster van jeugdboeken Sandrine Place klaar met een nieuw werk: “Belgica. Op ontdekkingsreis naar Antarctica” (met illustraties van Stéphanie Vander Meiren). Deze keer gaat het om de beroemde en gevaarlijke Belgische poolexpeditie van Adrien de Gerlache en zijn bemanning op het einde van de 19e eeuw aan boord van de Belgica. Ontdek dit nieuwe verhaal met uw kinderen en breng zodra het Legermuseum weer open zal zijn zeker met de hele familie een bezoek aan de zaal over Antarctica om alles over de Belgische poolexpedities op de Zuidpool te weten te komen.

Het boekje is beschikbaar in het Nederlands en het Frans (de Nederlandstalige versie kan enkel via het Museum worden besteld: reservatie@whi.be).

Te koop in het museum.