War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Explore the Museum - De arcades in 3D

Het Legermuseum ontdekken, dat is niet enkel in de zalen ronddwalen om opeenvolgende oorlogen te analyseren. Dat is uiteraard veel meer, maar wist u dat eigenlijk wel? Het Koninklijk Legermuseum bezoeken, dat is ook de mogelijkheid hebben om vanop de terrassen van de arcades van het Jubelpark van een spectaculair uitzicht over onze mooie hoofdstad te genieten!

Vóór u deze uitzonderlijke ervaring beleeft, krijgt u buitengewone verzamelingen militaire objecten te zien, getuigenissen van een tijd waarin oorlog met brio werd gevoerd, met geraffineerde wapens en hoofddeksels die door wereldvermaarde edelsmeden werden vervaardigd. Een vervlogen tijd waarin zowel muziek als kanongebulder de veldslagen ritmeerde en waarin spektakel om indruk op de vijand te maken al even belangrijk als het lijf-aan-lijfgevecht was.

Bankier Georges Titeca en graaf de Ribaucourt verzamelden heel geduldig sabels, objecten van koper en oorlogssouvenirs, een collectie die vandaag op wereldwijde erkenning kan rekenen. Waar u ook in dit curiositeitenkabinet halt houdt, overal vindt u prachtige stukken, beladen met symboliek: een grenadiersmijter van de Franse Garde van Lodewijk XV of van het Pruisische leger van Frederik de Grote, een berenmuts van de Belgische grenadierscompagnies, de Franse maarschalkstaf of een zadeltas van de huzaren van de Pruisische Garde.