War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Nocturne “De wereld rond in het War Heritage Institute/Koninklijk Legermuseum” Donderdag 27 mei, van 17 tot 22u

De diversiteit en de rijkdom van de collecties van het Legermuseum, die dan ook nog eens in een prachtige architecturale omgeving staan opgesteld, wekken ongetwijfeld verbazing op! Voor deze nocturne zijn alle blikken op de buitenlandse verzamelingen gericht. Getuigenissen van verre contreien en vreemdsoortige objecten nodigen tot een denkbeeldige reis uit, misschien wel aan boord van een toestel uit de ongelooflijke vliegtuigcollectie.

Op het programma:

  • een wereldreis aan de hand van verhalen en anekdotes over topstukken verteld door medewerkers van de instelling;

  • de ontdekking van de beroepen in het museum aan de hand van videocapsules toegankelijk via QR codes;

  • 5 activiteitenfiches voor kinderen en volwassenen om tijdens uw ontdekkingsreis in de collecties uit te voeren (het Museum voor Kunst en Geschiedenis stelt ook 5 fiches voor, voor diegenen die de twee musea dezelfde avond (of later) willen combineren).

Alles verloopt volgens de geldende sanitaire normen tegen de voordeelprijs van 5 euro (standaard), 2,50 euro (-26 jaar) en 1,25 euro (Artikel 27).

Reservatie verplicht voor alle activiteiten.

Ticketverkoop enkel op https://nocturnes.brussels/nl/museum/war-heritage-institute (geen ticketverkoop in het Museum).

De tien activiteitenfiches zijn beschikbaar in het Legermuseum en in het Museum voor Kunst en Geschiedenis de avond van de nocturne of op de respectieve websites. Opgelet: om op de avond van de nocturne de tien fiches in beide musea te gebruiken, moeten tickets in de twee musea worden besteld.

Activiteitenfiches: klik hier!