War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Instaprondleiding Legermuseum ♥ Museum A&H via Triomfboog

Op één namiddag alle uithoeken van de wereld zien, dat kan tijdens de instaprondleidingen die het Legermuseum samen met Museum Kunst & Geschiedenis organiseert. Laat je in het Museum Kust & Geschiedenis op sleeptouw nemen door een gids en ga van Canada via Zuid-Amerika over Indonesië en Vietnam naar China, Nepal en India. Via een verborgen doorgang maak je de oversteek naar het Legermuseum, over de Triomfboog heen met adembenemend uitzicht over Brussel. Hier vertrek je vanuit de vliegtuighal, en neemt de gids je mee in de voetsporen van soldaten ingezet aan verre fronten.

Extra

Vijf kijkkaarten met leuke kijk- en doe-oefeningen voor jong en minder jong laten je van dichterbij (jawel, je mag voorbij de 1,5 meter!) kennismaken met enkele topstukken uit de verzamelingen Amerikaanse en Aziatische kunst. Het avontuur gaat voort bij de buren in het Koninklijk Legermuseum waar het Sabena-vliegtuig halthoudt in Mexico, Algerije, Rusland en Japan. Ook hier kan je, “gewapend” met vijf kijkkaarten anders leren kijken naar een aantal bijzondere museumstukken. Je krijgt deze kijkkaarten bij aankomst in een van beide musea op vertoon van uw ticket voor de rondleiding.

Tips!

  • Trek makkelijke schoenen aan, er is een avontuurlijk stukje wandeling aan verbonden. Of (spoiler alert): een wenteltrap te beklimmen van zo’n 100 treden.
  • Je kiest zelf je vertrekpunt: Museum Kunst & Geschiedenis of Koninklijk Legermuseum. Kijk goed wat op je ticket staat.
  • Houd er rekening mee dat het bezoek eindigt in het andere museum als je spullen achterlaat in de vestiaire.
  • Je tickets blijven een hele dag geldig voor beide musea.

Datum en tijdstip

zo 4.07 om 11:00

zo 1.08 om 11:00

zo 29.08 om 11:00

Duur

Rondleiding ca 90 minuten

Tickets

Koop je tickets online